"The greater soul travels in only one direction, and that is to bring into union that which has been made separate" - Bert Hellinger

Welke plaats heb jij in het systeem? Waar plaats jij de anderen? Wie gingen je voor en wat hebben zij met zich meegedragen of doen dat nog? Welke verborgen verhalen huizen in jouw familie van herkomst? Wat heeft er zich afgespeeld in het verleden waarmee je vandaag de dag, al dan niet bewust, geconfronteerd wordt? 

Zaken die je als herhalend struikelblok in het dagelijks leven ervaart zouden zomaar hun grondslag kunnen hebben in een, soms ver, verleden. Over meerdere generaties wellicht. Of je dit nu ervaart in het aangaan of onderhouden van relaties, een niet aflatend onbestemd gevoel in jezelf, het zonder bewust aanwijsbare reden ogenschijnlijk heftig of zelf buitenproportioneel reageren op gedrag of uitlatingen van de ander, voelen dat er iets of iemand mist terwijl daar eigenlijk geen enkele aanleiding voor lijkt te zijn. Allemaal manieren waarop kan blijken dat er systemisch iets speelt waarvan jij je (nog) niet bewust was.

Door een opstelling te doen ontstaan er inzichten, verschuiven zaken omdat bepaalde mensen in het systeem hun rechtmatige of beter passende plek in gaan nemen. En soms hoef je het niet eens te zien om het toch te kunnen voelen. Niet zelden veranderd er in een hele keten van de familie van alles doordat tijdens een opstelling mensen gezien zijn, hun plaats hebben ingenomen of juist plaats hebben gemaakt. 

Opstellingen kunnen op meerdere manieren gedaan worden. Wat past is iets dat ingeschat zal worden tijdens een intake- of startgesprek. Daarnaast zullen er ook opstellingsbijeenkomsten georganiseerd worden waarbij met meerdere mensen live opstellingen gedaan kunnen worden.

Een persoonlijke opstelling duurt in de regel tussen 60 en 120 minuten. Koppels- of relatieopstellingen nemen soms iets meer tijd in beslag. Opstellingen met kinderen zullen korter zijn omdat het met aandacht bij een onderwerp blijven veelal een behoorlijke uitdaging is voor kinderen. Opstellingsbijeenkomsten duren vaak minimaal een dagdeel omdat er ruimte voor meerdere vragen vanuit de deelnemers is. 

De kosten voor de verschillende mogelijkheden vind je terug onder Tarieven & Mogelijkheden